Locale Altele
Luni, 20 Mai 2024
Luni, 20 Mai 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Campania “Ocroteşte natura şi trăieşte mai sănătos” – la final
Florin Răchitan  - Joi, 28 Octombrie 2010

Elevi de la aproape 30 de şcoli generale şi licee din judeţul Satu Mare au participat, în ultima lună, împreună cu colegii lor din şcolile judeţului vecin Szabolcs-Szatmar-Bereg, la o campanie transfrontalieră de protejare şi promovare a valorilor naturale din această regiune.
 

 

Elevii au vizitat mai multe arii naturale protejate în cele două judeţe, au participat la cursuri de educaţie ecologică şi au participat la un concurs la care s-au înscris cu fotografii şi desene realizate de ei înşişi, despre ceea ce au văzut şi au experimentat în cadrul acestui program desfăşurat sub sloganul „Ocroteşte natura şi trăieşte mai sănătos”!

 

Directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Satu Mare, Elisabeta Bekessy, împreună cu profesoarele coordonatoare şi câte o elevă de la Şcoala generală „Avram Iancu” şi Colegiul Naţional „Doamna Stanca” au prezentat joi rezultatele campaniei, în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurată la Complexul de Educaţie Ecologică din Grădina Romei, unde au fost expuse şi cele mai reprezentative lucrări ale elevilor participanţi.


 

Câştigătorii, desemnaţi în urma evaluării unui juriu format din profesionişti, vor fi recompensaţi cu premii valoroase, constând în biciclete, aparate foto şi alte cadouri, în cadrul conferinţei de încheiere a campaniei, ce se va desfăşura în luna noiembrie la Nyiregyhaza.

 

Elisabeta Bekessy a precizat că în cadrul aceluiaşi program au fost organizate trei dezbateri publice pe teme ecologice, cu ocazia Zilelor Maghiare Partium, a Săptămânii Mobilităţii Europene şi a campaniei „Let’s do it, România”! De asemenea, a fost întocmit un studiu despre ariile naturale protejate din regiune, util mai ales pentru investitorii interesaţi de aceste zone.

2393 vizite
Distribuie pe